Tasare radius

Tratamentul Fracturii de Epifiză Distală Radius (Fractura de Pumn)

tasare radius

Ortopedic: La fracturile fara deplasare, se recomanda o imobilizare cu atela gipsata antebrahio-palmara in V, timp de 4 saptamani, urmand ca la jumatatea perioadei tasare radius pentru imobilizare, sa se mai faca un control radiologic si sa se schimbe imobilizarea cu un gips circular.

La fracturile cu deplasare dar considerate stabile, se practica o reducere inchisa cu anestezie locala in tasare radius Xilinaprotocolul imobilizarii presupunand o imobilizare de 3 saptamani in atela antebrahio-plamara in V,apoi in pozitie fiziologica imobilizare in aparat gipsat circular antebrahio-palmar 3 saptamani.

Reducerea presupune efectuarea unei tasare radius in sens invers celei prin care s-a produs fractura. Daca pumnul este foarte tumefiat umflat ,se aplica gheata si se tine mana in pozitie procliva sustimp de 30min,apoi se incearca reducerea si imobilizarea.

tasare radius

Chirurgical: La fracturile cu deplasare instabile, se practica -reducere inchisa cu anestezie locoregionala la nivelul plexului brahial si fixare cu brose percutanate sau fixator extern. In cazul fracturilor intraarticulare se recomanda reducere deschisa cu fixare interna cu placute si suruburi placutele volare sunt cele mai des folosite.

Uneori este necesara completarea defectului osos cu autogrefa osoasa din creasta iliaca sau ciment.

tasare radius

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de recuperarea medicala. Mircea Eliade.

Molnar Janos, nr.

tasare radius

Andrei Ioan Bogdan Subscribe.

Asevedeași