Pes anserinus. Uploaded by

pes anserinus

Bursita pes anserină este o afecțiune inflamatorie a genunchiului medial interior la bursa anserinăo bursă sub muscularăchiar sub pes anserinus.

artroza în articulațiile degetului arătător cum să slăbești cu artroza articulațiilor

Bursita pes anserină Pes anserina este în partea dreaptă jos a imaginii Pes anserine bursa se află dedesubt Specialitate Ortopedic Patologie The APOFM anserinus este în cazul tendoanelor Sartorius-gracilis și semitendinos se alăture la genunchi medial, [1] în anteromedial proximal a tibiei. Pes anserina bursita poate rezulta din stres, suprasolicitarea, obezitatea si trauma la acest domeniu.

boala artrozica vertebro periferica tratament prelom lakta

O apariție de bursită pes anserină se caracterizează de obicei prin durere la nivelul genunchiului pes anserinus și regiunea tibială superioară, în special la urcarea scărilor, sensibilitate și umflături locale. De la anterior la posterior, pes anserinus este alcătuit din tendoanele mușchilor sartorius, gracilis și semitendinos.

unguent pentru articulații și ligamente într o farmacie deteriorarea tendonului mușchiului supraspinat al articulației umărului drept

Tendonul legat se află superficial la inserția tibială a ligamentului colateral medial MCL al genunchiului. Site-ul este uneori umflat, dar nu întotdeauna.

indiferent dacă artroza posttraumatică a genunchiului articulațiile dintre genunchi și picior

Probabilitatea de bursită per anserină este crescută la pacienții cu osteoartrita. Uneori raportează slăbiciune sau scăderea intervalului de mișcare.

ameliorarea durerii pentru artrita genunchiului dureri ale articulațiilor genunchiului

Medicul examinează genunchiul în extensie completă, căutând sensibilitate în articulația genunchiului medial și în regiunea tibială proximală, medială și simte sensibilitate de-a lungul pes anserinus mediale ale per anserinei atunci când genunchiul este flexat la 90 de grade.

Imagistica nu este frecvent utilizată pentru acest diagnostic.

recomandări pentru durerea articulației șoldului reumatismo palindromico diagnosi

Tratament Bursita pes anserină poate fi tratată cu o varietate de tratamente de kinetoterapie, steroizi pentru reducerea inflamației sau intervenții chirurgicale, dacă este necesar. Tratamentele de kinetoterapie includ ultrasunete terapeutice, stimulare electrică E-stimexerciții de reabilitare și gheață.

Exercițiile de reabilitare se fac cu intenția de a întinde și de a întări abductorii șoldului, cvadricepsul și ischișorii.

Asevedeași