Paracetamol antiinflamator

paracetamol antiinflamator

unguent natural pentru articulații

Clasificarea paracetamolului Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România clasifică paracetamolul în grupa farmacoterapeutică analgezice, antipiretice, anilide, cu codul ATC: N02BE01 Paracetamol este un analgezic-antipiretic non-opioid.

Acest lucru nu s-a putut dovedi. Unele teorii ar susține inhibarea enzimei COX-3 la câinedar această enzimă nu a fost observată paracetamol antiinflamator om. Paracetamolul acționează în principal central prin inhibarea sintezei prostaglandinelor mediate prin ciclooxigenaza centrală COX-2 centralceea ce duce la efectele analgezice și antipiretice.

brusture pentru dureri articulare

Deoarece paracetamolul nu inhibă COX-1 periferic, este utilizat în siguranță la pacienți cu afecțiuni gastro-intestinale cu risc de sângerare gastrită, boală de reflux, etc.

Paracetamolul menține prostaglandinele protectoare de la nivelul mucoasei gastrice.

dureri articulare severe cu ARVI

Mai mult, paracetamolul prezintă efect stimulator asupra căilor serotoninergice descendente și asupra sistemului endocanabinoid la nivel SNC prin metabolitul activ AMcontribuind la efectul său analgezic. De ce nu este paracetamolul un AINS?

unguent pentru ameliorarea durerii pentru vârstnici

Asevedeași