Bursita subscapulara

bursita subscapulara
Sus Bursitele sunt cauzate de suprasolicitare si de miscari repetate, un traumatism brusc deseori usorperioade indelungate de presiune exercitata asupra unei zone sau imbatranirea si degenerarea gradata a bursei. Bursitele pot fi cauzate si de afectiuni sistemice, cum ar fi artrita septicainfectia bursita septica sau traumatismul bursita traumatica. Simptomele bursitei pot: -sa iradieze in afara ariei articulare, spre deosebire de durerea artritica, care tinde sa fie localizata doar articular -sa afecteze exact aria in care este localizata bursa inflamata.

Bursita subacromială reprezintă o inflamaţie a spaţiului situat între osul acromion şi părţile moi de dedesubt. Anatomie Bursa subacromială este o perniţă plină bursita subscapulara lichid aflată sub acromion reprezintă o prelungire a omoplatului fiind osul pe care se sprijină epoletul.

bursita subscapulara dureri articulare deasupra călcâiului

Rolul ei este de a asigura o frecare minimă între muşchii care rotesc, respectiv ridică braţul şi osul acromial de deasupra. În anumite situații se poate inflama devenind dureroasă b Inflamația se traduce prin dureri la nivelul umărului accentuate mai ales la ridicarea brațului în lateral Patogenie Bursa poate să se inflameze în urma unor activităţi ale umărului cu braţul deasupra capului vopsitul tavanului, tăiatul lemnelor, storsul rufelor, spălarea geamurilor etc.

Ai fost diagnosticat cu bursită subacromială?

Aceste mişcări produc microtraume repetitive la nivelul tendonului supraspinos, muşchiul de sub bursă care asigură ridicarea braţului deasupra capului. Procesele repetitive de la nivelul muşchiului produc şi o inflamaţie a bursei învecinate, care se tumefiază şi îşi pierde proprietatea de a asigura alunecarea fină a structurilor de sub ea.

bursita subscapulara apariția bruscă a durerii de spate

Rezultatul constă în apariţia unor grade diferite de durere în repaus sau la încercarea de a ridica braţul. Simptome Durere bursita subscapulara, căreia de multe ori nu i se poate preciza cauza.

Se întâmplă ca pacientul să facă efortul fizic descris mai sus fără să acuze nici o simptomatologie, însă durerea apare a doua zi şi se agravează progresiv ducând la scăderea amplitudinii de mişcare a umărului, inclusiv la blocarea sa. Durerea este de asemenea mai intensă noaptea şi se agravează la dormitul pe umărul respectiv.

 • Tot mai mulți oameni se plâng de durere de umăr apărută neexplicat, din senin.
 • Bursita de umar Ce este bursita umarului?
 • Tratament Bursita este inflamatia bursei determinata de uzajul repetitiv, trauma, infectie sau boli inflamatorii sistemice.
 • Forum - bursita subscapulara - MEDICINA SPORTIVA

Diagnostic O serie de teste sunt indicate pentru a localiza durerea specifică bursitei. O parte din aceste teste sunt utile pentru a identifica şi patologia asociată cum ar fi tendinita de supraspinos sau rupturile de supraspinos. Aceste teste constau în ridicări ale braţului cu sau fără rezistenţă, manevre ce determină compresia bursei inflamate de structurile învecinate.

 1. Creația În majoritatea cazurilor, supraîncărcarea mecanică joacă rolul decisiv.
 2. Durerea de umăr. Cauze: bursita subacromiala, calcificarea, contractura
 3. Bursita: ce este şi cum se tratează | Boli şi tratamente, Sănătate | automark.ro
 4. Recenzii de remediere comună
 5. Жди через несколько минут.
 6. Vaccin bursita infectioasa
 7. Когда ворота Изумрудного города начали открываться, по спине ее пробежал холодок.
 8. Dureri articulare în boală ce să facă

În mod normal aceste mişcări nu sunt dureroase, însă în cazul unei burse inflamate apare durerea. Radiografia de umăr este extrem de utilă punând în evidenţă prezenţa de ciocuri sub acromion, care pot înţepa bursa şi muşchiul de sub ea în timpul ridicării braţului.

De multe ori însă radiografia de umăr este normală, diagnosticul fiind susţinut de istoricul bolnavului şi de testele de mai sus.

bursita subscapulara odihnit brațul doare articulația

Tratamentul bursitei subacromiale poate avea mai multe etape bursita subscapulara opțiuni — vezi detalii Ai fost diagnosticat cu bursită subacromială? Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea începerii programului tău personalizat de tratament.

Asevedeași